Anonym Pince

Életjel 2017

Évjárat

2017

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Pinot noir

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Etyek-Budai

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

17,00 C

Kóstolási jegyzet:

Fűszeres illatú bor, ízében cseresznye, meggy, borókabogyó, ánizs, feketebors és édesfűszerek érződnek. A közepes test mellett lendületes savak, kevés tannin és alkohol jellemzi a bor szerkezetét, amely így megtartja a Pinot Noir fajtajellegét. Arányos, gyümölcsös és fűszeres, élénk bor.

Leírás:

A 2017-es évjáratban először szüreteltünk a 2014-ben az Öreghegyen és a Tóra-dűlőben telepített pinot noir ültetvényeinkből. Két dijoni pinot noir klónt telepítettünk: az Öreghegyen a 667-est, a Tóra-dűlőben 777-est. A szőlőt kézzel, 15 kg-os ládákba szüreteltük. A feldoglozás során a fürtöket válogattuk, és bogyózás után tartályban, csömöszölés és körfejtés kombinálásával erjesztettük. Az erjedés 12 napig tartott. A préselést követően az almasavbontás tartályban ment végbe. Az almasavbontást követően a Pinot Noirt 300 l-es hordókban 12 hónapig érleltük. Itt kerekedett, testesedett, hogy 2019 janurájában palackba töltve legszebb arcát mutassa.

Készült 2300 palackkal.

  • Cseresznyés
  • Karácsonyi fűszeres
  • Édes fűszeres

4 700 Ft

-11%

4 200 Ft

Egységár: 5 600 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Cseresznyés
  • Karácsonyi fűszeres
  • Édes fűszeres

Kóstolási jegyzet:

Fűszeres illatú bor, ízében cseresznye, meggy, borókabogyó, ánizs, feketebors és édesfűszerek érződnek. A közepes test mellett lendületes savak, kevés tannin és alkohol jellemzi a bor szerkezetét, amely így megtartja a Pinot Noir fajtajellegét. Arányos, gyümölcsös és fűszeres, élénk bor.

Leírás:

A 2017-es évjáratban először szüreteltünk a 2014-ben az Öreghegyen és a Tóra-dűlőben telepített pinot noir ültetvényeinkből. Két dijoni pinot noir klónt telepítettünk: az Öreghegyen a 667-est, a Tóra-dűlőben 777-est. A szőlőt kézzel, 15 kg-os ládákba szüreteltük. A feldoglozás során a fürtöket válogattuk, és bogyózás után tartályban, csömöszölés és körfejtés kombinálásával erjesztettük. Az erjedés 12 napig tartott. A préselést követően az almasavbontás tartályban ment végbe. Az almasavbontást követően a Pinot Noirt 300 l-es hordókban 12 hónapig érleltük. Itt kerekedett, testesedett, hogy 2019 janurájában palackba töltve legszebb arcát mutassa.

Készült 2300 palackkal.

Az évjáratról

Alapvetően nagyon meleg, helyenként hősokkos év, országos viszonylatban majdnem egy hónappal előbb kellett szedni a szőlőket, mint átlagosan. Zömmel nagy beltartalmú, de lágyabb, itt-ott kifejezetten tüzes vagy cseres felszínű borokkal, a legjobb régiókban viszont határozott savgerincekkel is találkozhatunk.

Pinot noir

A világfajták közt talán a legarisztokratikusabb, "a kékszőlők hercegének" is nevezik, mivel elég kényes, igen magas színvonalú szőlészeti munkát igényel. Bora általában savhangsúlyos, tanninban szegény, törékeny pirosbogyós, fűszeres-avaros aromákkal. Őshazája, Burgundia mellett elsősorban az USA nyugati partján, Oregonban és Új-Zélandon találkozhatunk szép példáival. Magyarország területe 1100 ha, olyan különböző vidékeken megtalálható, mint Dél-Balaton, Eger, vagy Villány.